Голова облради Мунтян хоче вилучити землю кардіоцентру в Чернівцях – Каспрук

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук закликав депутатів обласної ради, котрі зібралися сьогодні на сесію, не приймати незаконні рішення, не порушувати Конституцію України і Земельний кодекс України.

За словами мера, сьогодні на сесії голова обласної ради Іван Мунтян спробує вилучити гектар землі на вул. Героїв Майдану, 230 у обласного кардіологічного центру та розпорядитися ними без згоди громади Чернівців.

Про це Каспрук повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

“Чергова спроба відібрати у громади Чернівців ділянку землі без її згоди та всупереч закону.

Як міський голова інформую чернівчан, що обласна рада та її голова Іван Мунтян, не бажають мирно і конструктивно, відповідно до закону владнати питання використання земель міста, які свого часу громада передала в КОРИСТУВАННЯ обласним установам, зокрема лікарням, дочекатися рішення суду і не створювати у Чернівцях конфліктні ситуації.

Сьогодні на сесії обласної ради Іван Мунтян спробує вилучити гектар землі на вул. Героїв Майдану, 230 у обласного кардіологічного центру та розпорядитися ними без згоди громади Чернівців.

Схема подібна до історії з психіатричною лікарнею: до Івана Мунтяна звертається головний лікар кардіологічного центру з повідомленням про те, що не в змозі кардіологічний центр утримувати територію, яка закріплена за ним вже десятки років, в належному санітарному стані, а тому “добровільно” відмовляється від права постійного користування землею з посиланням на статті 140 та 142 Земельного кодексу України. Має право на такий крок головний лікар центру? Звичайно має.

Однак, в черговий раз нагадую Івану Мунтяну, що згідно частини третьої статті 142 Земельного кодексу України припинення права постійного користування земельною ділянкою у разі добровільної відмови землекористувача здійснюється за його заявою до ВЛАСНИКА земельної ділянки.

ВЛАСНИК земельної ділянки, яка знаходиться в постійному користуванні у кардіологічного центру – ТЕРИТОРІАЛЬНА громада міста ЧЕРНІВЦІ!

І саме чернівчани мають вирішувати подальшу долю цієї ділянки, якщо кардіоцентру вона стала вже непотрібною.

Вкотре закликаю депутатів обласної ради не приймати незаконні рішення, не порушувати Конституцію України і Земельний кодекс України, не зазіхати на чуже.

Стояв і стоятиму на захисті інтересів громади Чернівців!”, – йдеться у дописі мера.

Реклама

Залишити коментар