Перший пішов: у Раді на гарячому спіймали кнопкодава – відео

У Верховній Раді IX скликання на гарячому спіймали першого кнопкодава – ним став позафракційний нардеп і мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов.

Ковальов тиснув кнопку на місці іншого позафракційного мажоритарника з Донецької області – Максима Єфімова, відео із зафіксованим кнопродавство опублікував рух “Чесно”.

Важливо: Депутати проголосували за законопроєкт про імпічмент президента

Єфімов вирішив віддати голос ще й замість колеги на ранковому засіданні 10 вересня під час голосування за президентський законопроект про імпічмент. Відео підтверджує – у результатах голосування навпроти прізвища Єфімова зазначено, що він голосував “за”.

Ковальов спочатку спростовував факт кнопкодавства, однак потім, фактично, визнав – порушив Конституцію.

Там видно, що я кнопку натиснув? Погано, дуже жахливо… Якщо взяти систему зважування гріхів, що порушено за якісь періоди, то нехай це буде найменший гріх, тому що вже порушено більше,
– пояснив усе він.

Нардеп-порушник при цьому додав, що якщо вже боротися за Конституцію, “то давайте з більшого боротися”.

Водночас Єфімов, замість якого і проголосував Ковальов, у відповідь на запитання про порушення почав віджартовуватись і попросив дати йому спокій.

“Магія була в тому, що я заліз під ручку і натискав на кнопку… Я був під столом і натискав на кнопку. Відчепіться від мене, будь ласка”, – сказав нардеп.

Реклама

Залишити коментар