УПЦ просить в ООН захисту своїх вірян в окупованому Криму

Українська православна громада Сімферополя просить Організацію Об’єднаних Націй (ООН) захистити їх право на свободу віросповідання від переслідувань російської окупаційної влади Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook на заступника голови управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ПЦУ Євстратія Зорі.

Зазначається, що українська громада окупованого Сімферополя звернулася в ООНс проханням захистити їхні права на проведення відправ у церкві УПЦ на півострові.

“Українська православна громада Сімферополя просить Об’єднані Нації захистити їх право на свободу віросповідання від переслідувань російської окупаційної влади Криму”, – говорить Зоря.

Також Зоря поділився публікацією адвоката Сергія Зайця, в якій той заявив, що Росії доведеться відповідати за свою поведінку і найближчим часом звітувати про дотримання прав людини перед органами ООН.

За попередньою інформацією, в березні Зоря заявив, що окупанти звернулися до так званого “суду”, щоб відібрати у Православній церкві України єдиний храм в анексованому Криму. Мова йде про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де знаходиться єдиний в Сімферополі храм ПЦУ. За словами владики, окупанти вказують причиною такого рішення – “відсутність оплати оренди” в розмірі 2 рублів.

Реклама

Залишити коментар