Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії News One

Нацрада визнала, що News One розпалював національну, расову та релігійну ворожнечу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спрямує до суду звернення щодо анулювання ліцензію телеканалу News One. Відповідне рішення ухвалили на засіданні. За нього проголосували шестеро членів Нацради.

Таким чином, регулятор визнав, що канал розпалював національну, расову чи релігійну ворожнечу та ненависть у висловлюваннях, які були поширені в ефірі “Новини 24 години” у період від 6 червня до 8 липня.

А також канал порушував окремі закони. Зокрема, за даними Нацради, 8-го липня ведучі та учасники мовника обговорювали ідею проведення спільного телемосту з російським телеканалом “Россия-24” під назвою “Надо поговорить”.

Після того, як член Нацради Сергій Костинський зачитав проєкт рішення, директор каналу Юрій Будяк заявив, що під час засідання відбувається політичне судилище. Окрім того, він також наголошував, що проведення перевірки та сьогоднішнє засідання є незаконним.

Крім того, народний депутат від партії “Опозиційної платформи – За життя” Олег Волошин, який є також і ведучим каналу, зі свого боку, заперечив, що в його висловлюваннях є порушення.

Реклама

Залишити коментар