На Буковині за нецільове використання понад 1,8 млн грн бюджетних коштів судитимуть колишнього начальника управління освіти

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Прокуратура Чернівецької області передала до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника управління освіти Хотинської райдержадміністрації за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у грудні 2015 року управлінню освіти Хотинської РДА Чернівецької області було виділено освітню субвенцію на придбання нових шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості.

Натомість, у грудні 2016 року, зазначений посадовець здійснив закупівлю  за бюджетні кошти двох транспортних засобів, достовірно знаючи про їх невідповідність державним стандартам України в частині вимог до шкільних автобусів, чим спричинив державі збитки на загальну суму понад 1,8 млн грн.

Реклама

Залишити коментар