В Україні запрацювала Державна податкова служба

Державна податкова служба 28 серпня офіційно розпочала свою роботу і поінформувала про створення власного вебпорталу.

Про це повідомила пресслужба Державної фіскальної служби.

“Сьогодні Розпорядження уряду від 21 серпня 2019 р. № 682-р про початок роботи Державної податкової служби України опубліковане на Урядовому порталі”, – йдеться у повідомленні.

Голова ДПС Сергій Верланов запевнив, що “нова податкова служба стане надійним партнером для підприємців, яка створюватиме сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, впроваджуватиме нові сервіси та забезпечуватиме рівні права всіх платників податків».

“Ми починаємо новий етап у податковій політиці нашої держави”, – наголосив посадовець.

У ДПС повідомили адресу свого офіційного вебпорталу – www.tax.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом поділу Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів.

Кабінет міністрів 21 серпня ухвалив рішення про передачу Державній податковій службі функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

У Мінфіні заявляли, що Державна фіскальна служба припинить своє функціонування після того, як Державна митна служба завершить процес формування й Кабмін ухвалить відповідне рішення.

Реклама

Залишити коментар