“Укренерго” подала до арбітражного суду позов проти РФ за кримські активи

Компанія оцінює свої активи у близько $1 млрд, втім точна сума позову поки не відома

НЕК “Укренерго” подала позов до арбітражного суду проти Росії, вимагаючи компенсації за незаконне заволодіння інфраструктурних об’єктів компанії в окупованому Криму. Про це йдеться на сайті “Укренерго”.

“Укренерго вимагає компенсації за порушення Росією Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Росії про заохочення і взаємний захист інвестицій від 1998 року. Також в вимоги входить компенсація збитку від незаконної експропріації інвестицій Укренерго в Криму і порушення зобов’язання гарантувати повну, і безумовний правовий захист”, – йдеться у повідомленні.

“Укренерго” передало спір на дозвіл в арбітражний суд 27 серпня відповідно до Арбітражного регламенту Комісії ООН по праву міжнародної торгівлі від 15 грудня 1976 роки (ЮНСІТРАЛ). Це сталося після невдалої спроби вирішити суперечку шляхом прямих переговорів із представниками Росії.

“Наступним кроком стане формування складу арбітражного трибуналу для розгляду цього спору”, – додали в “Укренерго”.

Зазначається, що інтереси компанії в суперечці з РФ представляє міжнародна юридична фірма Lalive, яка вже має досвід підтримки аналогічних позовів українських компаній до Росії.

Реклама

Залишити коментар