Столична прокуратура направила до Печерського райсуду клопотання про застосування до ексміністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, який був обраний для неї судом іще у 2015 році.

Про це повідомили “Укрінформу” у прес-службі прокуратури міста Києва.

Зазначається, що у травні 2015 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах ГПУ про обрання ексміністру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згідно з ухвалою, після затримання підозрюваної не пізніше як через 48 годин слідчий має забезпечити її доставку до суду для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“У середу, 28 серпня, відповідне клопотання внесено прокурором до Печерського райсуду м. Києва. Час засідання буде визначено у ході автоматичного розподілу справ у суді”, –  інформують у відомстві.

Нагадаємо, напередодні Раїса Богатирьова повернулася в Україну, і її відразу передали співробітникам Нацполіції.

Ще 2015 року ГПУ з метою отримання доказів незаконної діяльності Богатирьової направила в Інтерпол запити про сприяння в розслідуванні кримінальної справи. Однак Інтерпол відмовився розшукувати чиновницю.

А вже 16 вересня 2016 ГПУ звернулася в Печерський райсуд Києва для отримання дозволу на здійснення заочного провадження щодо Богатирьової в зв’язку з її навмисним ухиленням від слідства і суду.