В Чернівцях вшанують пам’ять жертв Голокосту

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Центр Ліберальної Сучасності (м. Берлін) разом із Асоціацією єврейських організацій та общин (ВААД) України та Чернівецьким музеєм історії та культури євреїв Буковини запрошують чернівчан та гостей міста взяти участь в урочистій церемонії вшанування пам’яті жертв Голокосту в м. Чернівці 1941-1945 рр.

У церемонії візьмуть участь керівники міста та області, представники єврейської громади міста та України, Посол ФРН в Україні, представники консульств ФРН, Австрії та Румунії в Чернівцях, будуть зачитані вітальні листи Президента України та Президента ФРН. Відбудеться виступ Хору м. Бремена (Bremer Rath¬sChors).

У пам’ять за загиблими головний рабин області читає кадіш.

Церемонія вшанування пам’яті жертв Голокосту в м. Чернівці відбудеться 5-го вересня 2019 року об 11:00 годині в Будинок прощання на території єврейського кладовища (вул. Зелена, 11, м. Чернівці).

В цей же день в залі Чернівецької філармонії о 18.30 відбудеться фортепіанний концерт Олексія Ботвінова. У програмі пролунають ноктюрни, вальси та балада Фредеріка Шопена. Олексій Ботвінов виступав із провідними оркестрами у великих концертних залах 45 країн світу. Його вважають одним з кращих виконавців творів Рахманінова. Як визнаний новатор у сфері класичної музики, він започаткував багато унікальних проектів, частина з яких є синтезом різних форм жанрів мистецтва. У 2015 р. Олексій Ботвінов став автором ідеї та президентом започаткованого ним щорічного фестивалю мистецтв “ODESSA CLASSICS”. Йому вдалося відродити майже втрачені музичні традиції Одеси. Під його художнім керівництвом «ODESSA CLASSICS» став одним із провідних музичних фестивалів в Україні.

В рамках музичного вечора Марина Литвинюк декламуватиме вірші німецькомовної поетеси єврейського походження, чернівчанки Зельми Меєрбаум.

Реклама

Залишити коментар