Труба пояснив, навіщо ДБР приходило до Ради

23 та 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом СБУ проводили огляд центру управління системою “Рада”

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

За словами Труби, вони отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов’язковий елемент під час голосування народних депутатів України.

“Використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її функціонування не передбачено чинним Законом “Про Регламент Верховної Ради України””, – пояснив директор ДБР.

Він додав, що наразі правоохоронне відомство встановлює, чи порушили окремі керівники Апарату ВР правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної систему

Труба зазначив, що вони приходили не з обшуками, “а з оглядом, на який отримали дозвіл Першого заступника Керівника Апарату ВР”.

Представник президента у Верховній Раді, обраний нардеп від “Слуги народу” Руслан Стефанчук заявив, що у парламенті може з’явитися нова система голосування Рада-4, яка, на відміну від сенсорної кнопки системи Рада-3, реагуватиме не на тепло руки депутата, а на його відбиток пальця.

Пізніше голова Парламенту Андрій Парубій заявляв, що СБУ та ДБР заблокували тестування сенсорної кнопки для голосування у Раді.

Реклама

Залишити коментар