Для вантажівок проїзд по дорогах України може стати платним – в.о. голови Укравтодору

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) планує ввести плату за проїзд дорогами для великовантажного транспорту.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна сказав виконуючий обов’язки голови Укравтодору Славомір Новак.

“Це була моя ініціатива – імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (WiM, системи автоматичного зважування в русі. – ред.), це також фото-фіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер, … tolling , тобто збір плати з великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України “, – повідомив Новак.

На його думку, плата за проїзд по дорогах України буде серйозною законодавчою зміною, яка істотно поліпшить стан доріг в країні.

“Потрібно прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах”, – сказав Новак. За його словами, обсяги руйнування автодоріг через переобтяжений транспорт величезні.

В Укравтодорі сподіваються, що Верховна Рада прийме закон про автоматичні вагогабаритні контролі на дорогах до кінця 2019 року.

Реклама

Залишити коментар