Держбюро розслідувань і НАБУ необхідно об’єднати – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що Державне бюро розслідувань і Національне антикорупційне бюро України потрібно об’єднати.

Про це він заявив в інтерв’ю Цензор.нет.

“Знаю, що вони (нова влада – ред.) думають про новий формат правоохоронної системи. На мій погляд, у ній є одна важлива неправильна річ: існування окремо ДБР і окремо НАБУ, яке нічим неможливо обґрунтувати. З одного боку, НАБУ не має всього масиву справ. Ніхто із “конкурентів” робити за них не буде. Не будуть СБУ, ГПУ, МВС бігати замість детективів. Тим більше на тлі безкінечного співу грантоїдів про корумповані старі органи МВС, СБУ і ГПУ та про єдиний “ефективний” орган НАБУ”, – зазначив Луценко.

На його думку, має бути директор ДБР, відомство якого веде всі справи слідства колишньої ГПУ, економіки Нацполіції та СБУ.

“І в разі, якщо слідство виходить на вищого чиновника, – передає не кудись дяді, а своєму колезі з особливим статусом, який називається антикорупційне бюро ДБР… Тому я глибоко переконаний, що для ефективності треба ДБР і НАБУ об’єднати, провести нормальний конкурс”, – заявив він.

Водночас, за словами Луценка, якщо нова Верховна Рада і Президент підуть шляхом об’єднання НАБУ і ДБР – то потрібен буде новий конкурс на очільника і його першого заступника. “Якщо ні – продовжиться пошук тих, хто заважає Ситнику”, – додав він.

“У мене немає особисто ніякого негативу до Ситника; він, напевно, непогана людина… До Ситника у мене є претензії виключно службового характеру. А як до людини я ставлюся до нього з розумінням”, – зазначив Луценко.

На його думку, найбільша вада Артема Ситника – те, що він не може працювати в команді.

Реклама

Залишити коментар