Чернівчанина призначили командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ

Генерал-майора Євгена Мойсюка призначено командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Про це у Facebook написав міністр оборони України Степан Полторак.

“За результатами проведення позачергових виборів народних депутатів України, командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського прикомандировано до Верховної Ради України. Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка” — зазначив міністр оборони.

Полторак написав, що Мойсюк неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ.

Народився Євген Мойсюк 7 жовтня 1979 року в місті Чернівці, навчався в середній школі № 6.

2012 року підполковник Мойсюк — командир парашутно-десантного батальйону на час навчань на Новомосковському загальновійськовому полігоні.

У 2004—2005 роках проходив службу у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил у республіці Ірак, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року — у складі українського миротворчого контингенту у Косово.

В березні 2014-го керував рухом Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку в Волноваському районі перестріли проросійські активісти, колона змушено ночувала в снігу серед поля.

З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення противником приміщення аеропорту — виведенням особового складу.

14 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

10 жовтня 2015 року — орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Реклама

Залишити коментар