Як усування наслідків негоди об’єднує жителів Сторожинця, і як інші на цьому наживаються

Журналісти molbuk.ua дізналися, як відбувається усунення наслідків від сильного граду.

Майже миттєво сторожинчани почали в соцмережах пропонувати позичити брезенти, дошки, матеріали для накриття даху. Хтось пропонував допомогти з ремонтом.

– Маю великий тент, брав собі на будівництво, але можу позичити, поки не зробите нове накриття. Звісно ж, безкоштовно, – пише один чоловік.
– Маю б/у листи шиферу, 40 штук, можу продати по 30 гривень, – пропонує інший.

Ще хтось пропонує віддати австрійську черепицю, а хтось закликає написати Зеленському, щоб “порішав”, відшкодував збитки, “скасував дощ і град”.

Виявилось, що в будівельних магазинах у місті дефіцит: зникла вся плівка, тенти… Згодом з’явилась, значно дорожча.

– На ринку біля моста по 800 гривень за рулон, та продавець сам визнав: ще вчора вдень було по 600. А все тому, що на Калинці підвищили ціни: з 500 виросло до 750, – бідкається сторожинчанин Юрій. – У магазині неподалік така ж плівка вже 1300!
– Минулого понеділка купувала тент 5 на 6 за 180 гривень. Сьогодні купила вже за 250. Вже майже дві тисячі пішло тільки на тенти, – додала Юлія.

Отак завжди. Хтось гуртується, а хтось хоче ще й заробити на біді…

Хоча поряд із такими є й чимало співчутливих продавців, що роблять знижки, пропонують по собівартості. Бо ж біда, треба допомогти.

Допомогти зголосились і на кількох фірмах із виробництва вікон і дахів. Знижки на роботу пропонують і майстри з ремонту.

– Підрядники їздять по місту, зупиняються, де бачать, що треба ремонт, пропонують знижки. Мовляв, замінять скло і метало профіль по заводських цінах, – каже сторожинчанин Іван.

Від наслідків стихії, на жаль, не застрахований ніхто. Та поки влада, можливо, щось відшкодує, рятуватися можна хіба що взаємною допомогою. Добре, що є так багато добрих людей.

Реклама

Залишити коментар