Офіс Зеленського відрікся від заяв Мендель про обстріли на Донбасі

Через місяць Офіс Президента Володимира Зеленського надав відповідь на запит Генеральної прокуратури України про скандальну заяву прессекретаря Президента Юлії Мендель про те, що українські бійці допускають обстріли цивільних об’єктів на Сході України, в результаті чого гинуть мирні жителі.

Відповідь ОП у своє розпорядження отримало видання “theБабель“.

Відповідь підписав заступник керівника Офісу Президента Руслан Рябошапка, в якому повідомив, що запитувана інформація відсутня.

“За результатами розгляду звернення від 3 липня 2019 року про надання офіційної інформації повідомляємо, що в Офісі Президента запитувана інформація відсутня”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, на початку червня прессекретар Президента Мендель у ток-шоу одного з національних телеканалів заявила, що українські військові на Донбасі іноді стріляють по цивільних об’єктах, в результаті чого гинуть мирні жителі.

“Дуже часто наші військові піддаються на провокації. Коли стріляють з житлового будинку, школи, садка, будь-якого місця, де перебувають цивільні особи. І після цього починається обстріл цього будинку. Таким чином, гинуть наші люди, українці”, – сказала прессекретар Зеленського.

Така заява викликала обурення, як у пресі, так і серед військових. Прокуратура намагалася двічі допитати Мендель, перш за все, про джерела заявленої інформації і наявність підтверджених даних.

Допитати Мендель так і не вдалося.

Реклама

  • Любой адекватный челок понимает что наши стрелили в ответ и не всегда точно и благородно.
    Не понимаю нахера отрицать очевидное которое к тому же легко доказать.
    Сами отъявленые порохососы этого во время войны не скрывали уже точно не помню кто (надо поискать Бутусова идли Бирюкова), рассуждали о снарядах которые долго хранились на складах ну и иногда
    падают не туда куда надо, к сожалению и в жилой сектор.

Залишити коментар