Ільмі Умеров: 95% кримських татар у Криму не визнають юрисдикції РФ, навіть якщо мовчать про це

Росіяни демонструють показову жорстокість, аби досягти лояльності населення

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу в інтерв’ю агенції “Укрінформ” засвідчив, що кримські татари не визнають влади росіян у Криму.

“Жорстокість – це напоказ. Зараз у Криму для окупантів головне – добитися лояльності населення. Коли любові не виходить, тоді треба залякати. Наприклад, мій випадок, очевидно, має змусити замислитися, що якщо члена Меджлісу, який обіймав високі посади і керував районом, судять за екстремізм через висловлювання, то що ж буде із звичайною людиною. Проблем, які зараз створюють кримські татари, в Росії немає з 1990-х. А тут після так званого приєднання Криму у 2014 році велика етнічна група – кримські татари – переважно не визнають юрисдикції Росії”, – сказав Умеров.

Він додав, що хоч і мітингів татар майже немає, це не є свідченням покори його народу.

“Навіть якщо вони мовчать, не виходять на мітинги, що зараз неможливо в Криму, то на рівні кухонної політики упевнений: 95% кримських татар не визнають”, – вважає Умеров.

Раніше, лідери кримських татар закликали Зеленського порушити на міжнародному рівні питання доступу роботи місії ОБСЄ в окупованому Криму.

Реклама

Залишити коментар