Спостерігач ОБСЄ на Донбасі висловлювався на підтримку «Л/ДНР»

Представник місії ОБСЄ на Донбасі росіянин Микола Алексєєв у своїх постах у соцмережах висловлював підтримку терористам «Л/ДНР».

Про це повідомляє ТСН.

 Як зазначається, Алексєєв згодом обмежив доступ до інформації на своїх сторінках. Більш того, після запитів від ЗМІ його сторінка взагалі стала недоступною.

Проте журналісти отримали дипломатичну картку, видану МЗС у травні 2019 року (у міністерстві цього досі не прокоментували).

Утім, за словами військових експертів, випадок з Алексєєвим не є винятком для місії ОБСЄ. “Майже всі росіяни, які беруть участь у роботі міжнародних інституцій, а це, передусім, Представництво ООН в Україні, ОБСЄ – це люди, які виконують завдання російських спецслужб. Вони беруть участь в інформаційних спеціальних операціях проти України, дискредитації”, – зазначають фахівці.

Головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов пояснює, що рішення не допускати росіян в ОБСЄ місія прийняти не може, адже Росія є членом організації, а на Донбасі триває гібридна війна. “Україна не визнала стан війни з Російською Федерацією, тому формально вони мають право направляти нам представників Росії для участі в їхній місії. Немає заборон”, – наголосив журналіст.

Водночас в ОБСЄ на звернення журналістів відповіли, що “питання вивчають, погляди Алєксєєва з офіційними не збігаються”.

Реклама

Залишити коментар