У Дніпрі студенти прийшли на іспит з фальшивими документами: 32 затримані, 10 втекли

8 серпня об 11:20 на лінію «102» надійшло повідомлення, що в одному із закладів вищої освіти Дніпра іноземні студенти прийшли на державний іспит з підробленими документами.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Зазначається, що співробітник Центру тестування під час ідентифікації на Єдиний кваліфікаційний державний іспит за фахом “Медицина” виявив іноземних студентів, паспорти яких, за його думку, були підробленими. Чоловік викликав поліцію. 10 студентам вдалося втекти.

До відділення поліції доставили 32 іноземні студенти, їх особи встановлені. Посилаючись на ст. 63 Конституції України, надати будь-які пояснення вони відмовились. Усі документи вилучили та направили на експертизу.

За даним фактом в Соборному відділенні поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2-х років.

 

 

Реклама

Залишити коментар