Свято першого дзвоника на Буковині можуть перенести

У школах цього року свято першого дзвоника може відбутися 2 вересня. Адже 1 вересня припадає на неділю. 

Як пояснили у департаменті освіти Чернівецької ОДА, у школах самі визначатимуть, коли розпочати навчальний процес, пише molbuk.ua.

“За узгодженням з адміністрацією та профкомом, у школі можуть провести Свято першого дзвоника у неділю. Але цілком законно. Якщо це зроблять 2 вересня”, – зазначили освітяни.

Також самостійно визначатимуть у школах і з датами канікул. Але в будь-якому випадку при призначенні дат канікул орієнтуються закони, що регламентують навчальний процес.

Остаточні дати шкільних канікул 2019-2020 будуть озвучені перед початком нового навчального сезону і доведені до відома на місцях. Але вже зараз, орієнтуючись на минулі роки, можна скласти приблизний графік відпочинку для школярів на осінній, весняний, зимовий і літній час.

Осінні канікули моужть розпочатися 28 жовтня і до 3 листопада. Друга чверть обіцяє бути найкоротшою – всього сім навчальних тижнів.

Передостаннім понеділком грудня в 2019 році буде 23 число — в цей день повинні початися зимові канікули.

Весняні канікули можливі з 23 по 29 березня 2020 року. Початок останньої чверті навчального року 2019-2020 припаде на понеділок, 30 березня.

Триватиме вона приблизно дев’ять тижнів, до 29 травня (п’ятниця). Тож літні канікули у школярів стартуватимуть з 1 червня.

Реклама

Залишити коментар