Есмінець ВМС США USS Porter увійшов у Чорне море

Есмінець Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Porter пройшов Босфорську протоку й увійшов у Чорне море.

Про це йдеться в повідомленні 6-го флоту США, передає Цензор.НЕТ.

В американських ВМС уточнили, що їхній корабель заходить у Чорне море вшосте від початку року.

“USS Porter DDG78 почав перехід у Чорне море. Це вшосте в 2019 році, коли там перебуватиме корабель ВМФ США”, – йдеться в повідомленні.

В американських ВМС запевнили, що метою місії є підвищення регіональної стабільності в Чорному морі, а також демонстрація підтримки союзникам США і НАТО в регіоні.

“Військово-морські операції, які ми проводимо в Чорному морі з нашими союзниками і партнерами, підтримують міцні відносини, необхідні для регіональної стабільності”, – сказала командувач 6-го флоту США Ліза М. Франчетті.

Також читайте: У водах Азовського моря з настанням темряви фіксуються провокаційні дії з боку кораблів Берегової охорони ФСБ РФ, – штаб

Водночас пересування корабля одного із союзників України не залишилося без уваги російських військових: за ним почав спостерігати сторожовий корабель Чорноморського флоту “Сметливый”.

“Чорноморський флот взяв на супровід есмінець з УРО-ПРО “Портер” ВМС США, що увійшов 8 серпня в південну частину акваторії Чорного моря”, – повідомили в Національному центрі управління обороною РФ, пишуть Факты.

Реклама

Залишити коментар