Слова Медведчука перевірять на ознаки сепаратизму – рішення суду

Також СБУ розслідує поїздку кума Путіна, Бойка і ще трьох депутатів ОПЗЖ у Москву 10 липня 2019 року.

Лінгвістичну експертизу виступів очільника політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука в РФ на ознаки сепаратизму призначив Шевченківський районний суд Києва. Про таке повідомляють “Українські Новини” з посиланням на рішення суду від 2 серпня.

Слід зазначити, що таке клопотання було подано до суду слідчим СБУ, який з 5 лютого 2019 року розслідує кримінальне провадження про можливий сепаратизм і державну зраду Медведчука.

Віктор Медведчук 8 липня в Санкт-Петербурзі зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним, а також провів прес-конференцію зі співголовою політсили, депутатом Верховної Ради Юрієм Бойком. Відеозапис прес-конференції вивчили слідчі СБУ, про що складено відповідні протоколи.

“Під час досудового розслідування необхідно встановити, чи містяться в тексті виступу Медведчука публічні заклики до вчинення умисних дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у тому числі поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі”, – наголосили у повідомленні.

Журналісти повідомляють, що провести відповідну лінгвістичну експертизу суд доручив експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції.

Крім того, СБУ розслідує поїздку Медведчука, Бойка та ще трьох депутатів ОПЗЖ у Москву 10 липня 2019 року.

Реклама

Залишити коментар