Міжнародні резерви України виросли на $1,2 млрд за місяць — Нацбанк

За липень 2019 року обсяг міжнародних золотовалютних резервів зріс на 1,2 мільярда доларів порівняно з червнем.

Такі дані наводить Національний банк України

Так, станом на початок серпня 2019 року золотовалютні резерви України складають 21,84 мільярда доларів (у доларовому еквіваленті). За місяць вони виросли на 5,8% переважно завдяки активному скуповуванню надлишків валюти на ринку.

Завдяки збільшеному попиту іноземців на облігації України, НБУ викупив протягом липня 1,27 мільярда доларів. Також надходженню валюти до міжнародних резервів сприяла сприятлива ситуація на світових ринках та високі ціни на товари, які Україна експортує.

Водночас, завдяки падінню курсу долара, Нацбанк переоцінив деякі валютні цінності, які містяться у резервах, через що їхній обсяг довелося зменшити на 56,6 мільйона доларів.

«Станом на 01 серпня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку», — повідомляють у Нацбанку.

Напередодні повідомлялось, що завдяки сприятливому курсу валют Нацбанк за тиждень викупив на ринку понад півмільярда доларів.

Зростання курсу гривні спостерігається на тлі нарощення інвестицій іноземних інвесторів у державні боргові облігації України. Так, за липень іноземні інвестори вклали в український державний борг 1,27 мільярда доларів, а від початку року — 3,22 мільярда доларів.

Реклама

Залишити коментар