Трек українського репера про політичну ситуацію в Україні набирає популярність за кордоном. Що про це відомо?

Tricky Nicki, справжнє ім’я – Микола Ярошенко, один з наймолодших артистів нового покоління. 22-річний хлопець з Києва став знаменитим завдяки своєму бездоганному англійської мови та західної манері читання. Найбільшу популярність йому приніс трек про політичну ситуацію в Україні – «Ride for Ukraine». Ця композиція популярна по всьому світу, але найбільше її слухають в Росії.

«Де-факто музикою я займаюся близько 2 років. Найперші композиції починалися з безкоштовного біта. Пробував щось писати сам, потім відправляв друзям – мовляв, як тобі, що думаєш? Це правда, у більшості моїх композицій – західне звучання. Напевно, це тому, що я надихаюся і слухаю тільки західну музику. З багатьма російськими виконавцями дружу, спілкуюся, але в плей-листі у мене їх немає. З тих, хто надихає – Meek Mill, Tyga, Drake, Joyner Lucas – це класика », – розповідає Микола Ярошенко, передає Радіо Свобода.

Серед робіт виконавця є, як і пісні з потужною енергетикою і грубими текстами, так і ліричні балади. Звідси і назва «Tricky» – тобто, різноплановий, не одноманітний, складний.

Композиція «Ride for Ukraine» стала найпопулярнішою серед треків Tricky Nicki. Це також єдина пісня Миколи, присвячена нетиповим темам репу. Замість «флекса» – політична і соціокультурна тематика. За 3 місяці кліп на трек «Ride for Ukraine» набрав близько мільйона переглядів і 66 тисяч лайків. У коментарях виконавця підтримали тисячі людей з усього світу. Такої популярності артист і сам не очікував.

«Думки для цього треку довго накопичувалися, тому він і знайшов таку популярність – людям це потрібно було, вони відчули це, – каже Микола Ярошенко. – Тема знайома багатьом, особливо людям з пострадянських країн. Дуже багато людей, що переїхали за кордон, підтримали цю пісню. У коментарях було багато відгуків з Молдови, Чехії, США, Китаю – дуже багатьох країн. Навіть люди, що народилися за кордоном, підтримують, пишуть і купують пісню. І як не дивно, дуже багато шанувальників треку «Ride for Ukraine» саме з Росії. Його також люблять використовувати популярні відеоблогери. Багато слухають з Якутії і Казахстану – я був дуже здивований».

Незважаючи на те, що перші композиції Миколи Ярошенка були тільки англійською, в березні у репера вийшов своєрідний експеримент – альбом «Російські балади». У ньому всього 5 треків, але і в цьому альбомі зустрічаються окремі слова, або цілі куплети англійською.

«Багато хто просив – «ми хочемо почути тебе російською », так що я зважився. У підсумку, мені не сподобалося, я не відчув цю музику. Тексти і думки у мене приходять саме англійською. Я не можу різко перескочити» – поділився музикант.

У планах у артиста попрацювати з Alyona Alyona і записати пісню рідною – українською – мовою. Микола поділився, що в серпні також виходить пісня африканського Вайб з музикантом з Нігерії, в якій ми почуємо його виконання українською.

Серед можливих колаборацій – KAEF, TOMASCHGOOD і MC Panini, що означає, що нас чекають сатиричні пісні. Микола готовий працювати з артистами, у яких є індивідуальні риси в творчості: «Я не женуся за «хайп». Зараз все вміють читати реп, співати, але головне – коли ти чуєш артиста і можеш відрізнити його серед інших».

Зараз Миколай не задивляється на далеке майбутнє, а зосереджений на роботі над кліпом для нової пісні «KAEF x Tricky Nicki – party». Він упевнений, що новий кліп переплюне навіть роботи студії MOZGI. «Це буде чистий хіп-хоп, звичний Заходу, але в Україні такого ще не було. У цьому стилі ми будемо перші», – каже киянин Микола Ярошенко.

Реклама

Залишити коментар