Депутат Чесанов хоче підняти тарифи на “комуналку” для чернівчан – МБ

Депутат Чернівецької міськради від фракції “Рідне місто” Анатолій Чесанов пропонує, щоб керівники комунальних підприємств Чернівців провели розрахунки та скоригували тарифи на послуги, які надаються жителям міста.

Про це депутат повідомив у четвер на сесії міськради, пише molbuk.ua.

Зокрема, він це сказав у процесі обговорення питання щодо перерозподілу бюджетних грошей та “перекидання” фінансування з одних об’єктів на інші.

Так, Чесанов вважає, що “легше всього зробити перерозподіл та постійно покривати збитки комунальних підприємств”.

“Але цього всього не було би, якби вчасно робилося коригування тарифів. Розумієте, сьогодні ми думаємо про те, як уже гасити вогонь. А треба робити так, щоб це полум’я не розгорялося. І для того, щоб цього не виникало, кожне комунальне підприємство має протягом тижня подати розрахунки і навести цифри по обгрунтованих тарифах. І тоді ми зупинимо цей вал і накопичення боргів на комунальних підприємствах”, – сказав депутат.

Він вважає, що депутатський корпус має взяти на себе відповідальність зобов’язати комунальні підприємства вчасно надавати розрахунки й повідомляти актуальні економічно обгрунтовані тарифи.

“Кожен керівник комунального підприємства просто боїться подати ці розрахунки. Він боїться потрапити під удар громадськості. А нам з вами треба нести відповідальність за це. Тож, давайте зобов’яжемо. Я наполягаю на тому, щоб ви провели розширене засідання з керівниками комунальних підприємств. Щоб вони терміново подали економічно обгрунтовані тарифи. Ми повинні йти попереду часу, а не доганяти ту кобилу, яка вже давно здохла”, – зауважив депутат.

Чесанов назвав цю пропозицію “непопулярним рішенням”.

“Можливо, ми комусь не будемо подобатися, але ми не можемо створювати той колапс, який зараз є на підприємствах”, – додав він.

Водночас обранець уточнив, що він ще не пропонує піднімати тарифи.

“Ми просимо подати інформацію про економічно обгрунтовані тарифи – які повинні зараз бути тарифи. А коли ми побачимо усі ці цифри, тоді ми будемо приймати рішення”, – сказав Анатолій Чесанов.

Пропозицію Чесанова щодо протокольного доручення підтримали 24 депутати, рішення прийнято.

Як відомо, Анатолій Чесанов, що є представником фракції “Рідне місто”, яка позиціонує себе як “захисники простих людей”, раніше неодноразово виступав проти підвищення тарифів в Україні та Чернівцях зокрема. Так, під час своїх неодноразових виступів депутат називав підвищення вартості послуг теплопостачання “геноцидом українців”. Восени 2016 року він був одним з ініціаторів ухвалення мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги у Чернівцях, а за його невиконання Чесанов погрожував ініціювати висловлення недовіри керівникам комунальних підприємств та керівництву міста.

Реклама

Залишити коментар