Стало відомо, коли створять нові райони на території Чернівецької області

Процес нового районного поділу Чернівецької області розпочнеться після того, як експерти створять відповідні законопроекти, які розгляне нове скликання Верховної Ради України.

Про це йдеться у публікації “Чому, як і коли мають змінитися райони” на урядовому сайті “Децентралізація”.

Зокрема, у публікації зазначається, що робота з планування майбутнього територіального устрою окремих областей вже триває.

“Експерти УАРОР за підтримки Ради Європи після обговорень на місцях підготували проекти законів з реформування адміністративно-територіального устрою чотирьох областей: Донецької, Луганської, Тернопільської та Харківської. Ще у п’яти областях – Волинській, Одеській, Полтавській, Чернівецькій та Київській – відбудуться обговорення, за результатами яких експерти також запропонують відповідні законопроекти”, – зазначається у повідомленні.

Крім того, по восьми областях – Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській – законопроекти підготували народні депутати.

“Отже у більшості областей вже є чітке розуміння, як виглядатиме їх новий поділ на райони і громади. А поки остаточні рішення не прийняті, громади мають час об’єднатися добровільно, а представники районів – висловити свою позицію, запропонувати рішення, у тому числі – під час експертних обговорень та дискусій, що тривають в регіонах”, – йдеться у публікації.

Реклама

Залишити коментар