Собаку із захопленого Росією буксира “Яни Капу” повернули додому

Собаку Джессі, який перебував на буксирі «Яни Капу» під час захоплення кораблів ВМС України російськими силовиками в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, віддали родині українського моряка Сергія Чуліби.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

За словами адвоката Анастасії Саморукова, після арешту українських моряків собаку забрали співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Керчі.

«Власне, переговори про те, як нам краще повернути собаку, тривали близько чотирьох місяців. Зрештою мій підзахисний Володимир Терещенко написав заяву на ім’я слідчого, в якій він просив віддати його собаку Джессі своєму адвокату, тобто мені. Слідчий відповів, що не заперечує. Після отримання необхідних документів ми приїхали до Керчі і, власне, нам віддали собаку», – пояснила Саморукова.

Координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов уточнив, що собака знаходився на території прикордонної служби в Керчі вісім місяців.

«Він там був на ланцюзі. Не сказати, що до нього там погано ставилися, ні. Його там годували, але він все одно перебував у таких напіввуличних умовах. Так вийшло, що потрапив він до них зовсім маленьким, йому було три або чотири місяці», – сказав Полозов.

Зазначається, що зараз Джессі знаходиться в Херсонській області.

Реклама

Залишити коментар