Напруга з Іраном: другий військовий корабель Британії прибув у Перську затоку

Другий військовий корабель Королівського флоту Британії прибув до Перської затоки для захисту британських кораблів на тлі посиленої напруги в регіоні.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

Есмінець HMS Duncan буде працювати разом з фрегатом британського флоту HMS Montrose і союзниками США в Перській затоці. Він буде супроводжувати судна, що плавають під британським прапором через Ормузьку протоку.

HMS Montrose вже супроводив 35 суден через протоку, повідомили у британському Міноборони. При цьому міністр оборони Бен Уоллес заявив, що Велика Британія продовжує наполягати на дипломатичному розв’язанні напруженої ситуації.

HMS Duncan – есмінець типу 45. Королівський флот називає його “одним із найдосконаліших із коли-небудь побудованих військових кораблів”.

Нагадаємо, 20 липня Іран затримав у Ормузькій протоці нафтовий танкер під британським прапором і доставив його до порту Бандар-Аббас.

Також Іран затримав інший британський танкер Mesdar, але судну дозволили продовжити курс після того, як на борт піднявся озброєний персонал і надав попередження щодо безпеки та екологічних проблем.

Напруження в Ормузькій протоці зросло після того, як Гібралтар затримав іранський супертанкер на запит Сполучених Штатів до Великої Британії. Перед цим Іран збив американський дрон.

Реклама

Залишити коментар