Звільнити Богдана: друга петиція проти голови ОП набрала необхідні голоси

Нова петиція з вимогою звільнити Андрія Богдана з посади голови Офісу президента набрала на сайті глави держави необхідні 25 тисяч голосів.

Ініціатором петиції є Андрій Качор. Він зареєстрував її на сайті президента ще 23 травня. Щоб петицію розглянув президент Володимир Зеленський, вона має зібрати 25 тисяч голосів. Станом на 27 липня цю петицію підписало понад 25 тисяч осіб.

Автор петиції та його однодумці вимагають звільнити Богдана з посади глави Адміністрації Президента України (тепер вже Офісу Президента), стверджуючи, що чиновник не має права займати цю посаду на підставі Закону України “Про очищення влади” (люстрації).

Зауважимо, це вже друга петиція на звільнення Богдана, яка набирає необхідну кількість голосів. Попередня петиція, в якій громадяни вимагали відставки голови Богдана, набрала понад 33 тисячі голосів. Зеленський розглянув її, проте залишив голову ОП на посаді. Це рішення належить виключно до його компетенції.

Журналісти та громадські активісти стверджували, що Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі до жовтня 2024 року. Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича

Заступник глави Адміністрації президента Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в АП.

Сам Богдан вважає, що він “абсолютно несправедливо” потрапив під закон про люстрацію.

Водночас, у Мін’юсті стверджують, що новий глава АП все ж був люстрований. Міністерство попросило АП надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства, зокрема і Богдана.

Реклама

Залишити коментар