Чернівецька область має найменший показник вчинення злочинів та є однією із найбезпечніших в Україні

Територіальні підрозділи поліції Буковини проаналізували свою діяльність за перше півріччя поточного року.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Упродовж першого півріччя 2019 року поліцейські Буковини здійснили низку організаційних і практичних заходів для стабілізації криміногенної обстановки на території Чернівців та області. Зокрема, здійснили відпрацювання своїх територій обслуговування під час оперативно профілактичних операцій «Розшук», «Зброя та вибухівка», «Мак», «Мігрант».

На вимогу керівництва НПУ та ГУНП працівники відділів і відділень поліції забезпечували негайне реагування на заяви та повідомлення громадян про злочини, ретельно вивчали обставини скоєння та докладали максимум зусиль для їх розкриття.

Важливими напрямами діяльності буковинських поліцейських є попередження злочинів, зміцнення дисципліни особового складу і ефективна взаємодія з населенням у спільній боротьбі з правопорушеннями. Головні зусилля при цьому зосереджувалися на протидії наркозлочинам, захисті економічних інтересів держави та надійній охороні громадського порядку.

Результатом проведеної роботи стало зменшення кількості кримінальних правопорушень, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, у Путильському районі кількість скоєних злочинів упродовж шести місяців 2019 року знизилася на 30%, у Вижницькому – майже на 12%, у Кельменецькому – на 9,5%.

При цьому, на Путильщині кількість тяжких та особливо тяжких злочинів зменшилася на 67,5%, а на Кельменеччині – майже вдвічі. Загалом, нині Буковина має найменший показник вчинення злочинів та є однією із найбезпечніших в Україні.

Під час оперативних нарад відділів і відділень поліції Чернівецької області також визначено пріоритетні напрями подальшої діяльності.

Реклама

Залишити коментар