На Сокирянщині тривають навчання з ліквідації спалаху АЧС

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області спільно  з силами цивільного захисту відпрацьовують механізм дій у випадку виявлення АЧС.

У Сокирянському районі стартували командно-штабні навчання за участю органів управління та сил цивільного захисту (керівника управління цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації Олексія Гайдая та начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександра Александрюка) щодо реагування та порядку дій під час надзвичайної ситуації, пов’язаної з окремим випадком особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин – африканської чуми свиней.

Спеціалісти ветеринарної медицини та інших профільних служб відпрацьовували навички щодо недопущення поширення збудника хвороби за межі епізоотичного осередку та ліквідації АЧС і взаємодіяли з іншими службами, залученими до знищення осередку виникнення АЧС.

Довідка:

Африканська чума свиней – це гостра висококонтагіозна хвороба, котра вражає свиней різних порід у будь-яку пору року. АЧС швидко поширюється та завдає фермерам величезних економічних збитків.

Реклама

Залишити коментар