Затримали танкер РФ, який перекривав Керченську протоку під час обстрілу українських кораблів

Затриманий танкер NEYMA раніше використали для перекриття Керченської протоки, а потім його назву змінили на NIKA SPIRIT, кажуть у СБУ.

Служба Безпеки України затримала російський танкер NEYMA. Про це в четвер, 25 липня, повідомляє Корреспондент з посиланням на прес-службу СБУ.

“24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер NIKA SPIRIT, який за номером ІМО – 8895528, за даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як уже відомий танкер NEYMA, який був використаний для перекриття Керченської протоки”, – йдеться в повідомленні.
“Зараз групою слідчих СБУ, військових прокурорів і прикордонників на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії – обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів із судна, записів радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів суднокоманди, вилучено документи, необхідні для встановлення істини у провадженні”, – повідомили в СБУ.
Там уточнили, що судно було визнане речовим доказом, готується клопотання про його арешт.
Зазначається, що слідство встановило, що з метою приховування причетності до блокування кораблів росіяни змінили танкеру назву NEYMA на NIKA SPIRIT.
Реклама

Залишити коментар