Військовополонені українські моряки Зінченко і Мокряк відзначають день народження за російськими ґратами

У ВМС ЗСУ зазначили, що пишаються їхньою відданістю і любов’ю до Батьківщини, незламністю та професіоналізмом.

Прес-служба ВМС ЗС України на своїй сторінці у Facebook привітала з Днем народження лейтенанта Романа Мокряка та старшого матроса В’ячеслава Зінченка, яких Росія з 25 листопада 2018 року незаконно утримує у полоні.

“25 липня – День народження лейтенанта Романа Мокряка та старшого матроса В’ячеслава Зінченка і 8 місяців російського полону 24 українських військових моряків. Це наша спільна боротьба за закон і справедливість, за неухильне виконання норм Міжнародного морського права, за нашу безпеку й оборону з морського напрямку”, – йдеться у тексті повідомлення.

У ВМС ЗСУ зазначили, що пишаються їхньою відданістю і любов’ю до Батьківщини, незламністю та професіоналізмом.

“Міцного здоров’я вам, побратими. Будьте сильними і знайте, що на вас чекає вся Україна”, – наголошується у повідомленні.

До привітань також долучився і Генеральний штаб ЗСУ: “Збройні Сили України завжди пам’ятають про вірних, мужніх, сильних та надійних двадцятьох чотирьох українських військових моряків – військовополонених, які незаконно утримуються в полоні Російської Федерації! Вони проявляють найвищий взірець національної гідності та вірності Військовій присязі! Пам’ятаємо!”.

Крім того, правозахисник Микола Полозов також привітав у Facebook їх із Днем народження.

“Сьогодні ще у двох військовополонених українських моряків Романа Мокряка й В’ячеслава Зінченка дні народження! Роману виповнилося 33! В’ячеславу виповнився 21!” – написав він.

Також до привітань на своїй сторінці у Facebook долучився російський адвокат Ілля Новіков.

Реклама

Залишити коментар