Місія МВФ повернеться до України після того, як новий уряд визначиться з пріоритетами

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України для початку переговорів про підписання нової кредитної програми одразу після того, як буде сформовано новий уряд і він визначиться з пріоритетами своєї роботи.

Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс під час традиційної прес-конференції у Вашинґтоні, повідомляє Громадське.

«Команда (МВФ — ред.) готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів, щойно новий уряд буде здатен визначитися з пріоритетами своєї політики», — повідомив Райс 25 липня, відповідаючи на запитання про терміни відновлення співпраці фонду з Україною.

Напередодні в Офісі президента повідомляли, що місія МВФ може розпочати свою роботу в Україні вже у серпні 2019 року. Також там пропонуватимуть МВФ пом’якшити свої вимоги щодо цін на газ для населення.

18 червня, під час зустрічі з німецьким бізнесом, Зеленський заявив, що нову програму з МВФ почнуть готувати у липні 2019 року.

Раніше у МВФ повідомили, що планують відновити переговори про нову програму з Україною після завершення парламентських виборів.

Заступник голови Адміністрації президента Юрій Гончарук в інтерв’ю «НВ Бізнес» повідомляв про можливе проведення переговорів з МВФ про нову програму співпраці на 3-4 роки вже до кінця 2019 року.

Реклама

Залишити коментар