Громадські вбиральні на пляжах і в парках стануть обов’язковими

У Мінрегіонбуді планують внести до Державних будівельних норм щодо благоустрою пункт про обов’язкове облаштування громадських вбиралень на пляжах, в парках та в інших рекреаційних зонах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“Зараз Мінрегіон переглядає застарілі будівельні норми щодо благоустрою. Одна з пропозицій змін у ДБН – обов’язкове облаштування сучасних вбиралень і в достатній кількості у всіх парках, на пляжах та інших рекреаційних зонах. Наприклад, проектувати їх через кожні 700 метрів”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, в таких громадських місцях краще влаштовувати не біотуалети, а вакуумні санвузли, які є більш прийнятними та зручними у використанні. Тим паче, що їх встановлення не залежить від наявності централізованої каналізації, вони чистіші й кращі в експлуатації, додав він.

Парцхаладзе також підкреслив важливість дотримання державних будівельних норм щодо інклюзивності при влаштуванні таких санвузлів.

“Зокрема, обов’язкове обладнання спеціальних універсальних кабін для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп і проектування сповивальних столиків для немовлят”, – зазначили у міністерстві.

Реклама

Залишити коментар