Державне оборонне замовлення затверджуватиме РНБО — рішення уряду

Кабінет міністрів України змінив порядок затвердження державного оборонного замовлення. Тепер основні показники замовлення будуть відправлятися на затвердження Раді національної безпеки та оборони, а також Міністерству економічного розвитку та торгівлі.

Відповідне рішення уряд ухвалив 24 липня, передає прес-служба Мінекономіки.

Так, на першому етапі показники державного оборонного замовлення (тобто замовлення військової техніки, обладнання, зброї тощо) будуть відправляти на погодження РНБО, однак згодом до процесу затвердження долучать уряд та Верховну Раду.

«На наступному етапі, після схвалення РНБО основні показники оборонного замовлення надходять до уряду, що приймає рішення про їх затвердження, погодивши їх з профільним Комітетом Верховної Ради України. Після цього уряд доводить основні показники оборонного замовлення до державних замовників, Мінфіну, Казначейства та інших зацікавлених центральних органів влади», — йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Змінити обсяги державного оборонного замовлення можна буде лише за погодженням уряду та профільного комітету Верховної Ради.

Реклама

Залишити коментар