Учора з Чернівців на навчальні збори відправили резервістів (фото)

22 липня Чернівецьким обласним військовим комісаріатом була здійснена планова відправка майже пів сотні резервістів оперативного резерву першої черги на навчальні збори в 128 окрему гірсько-штурмову бригаду.

Всі вони під час різних хвиль мобілізації проходили службу в військових частинах і наразі є цивільними, проте час від часу проходять вишкіл щоб у разі необхідності бути готовими виконувати бойові завдання.

Під час зборів, які триватимуть два тижні, резервісти здобудуть нові знання, відновлять навички за своєю військово-обліковою спеціальністю та приймуть участь в злагодженні підрозділів бригади.

В період перебування у військовій частині резервістам гарантується збереження місця роботи, займаної посади та середньої заробітної плати. Вони забезпечуються військовою формою, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням. Крім того, в залежності від військового звання, резервісту виплачується грошова виплата за час перебування на зборах.

В команді резервістів є частина таких, що уклали контракт з командиром бригади на проходження служби у військовому резерві. Вони мають можливість просуватися по службі, отримувати чергові військові звання, підвищувати кваліфікацію та опанувати нову військово-облікову спеціальність.

У випадку ж оголошення мобілізації, такий резервіст контрактник буде призваний саме до цієї військової частини.

По завершенні навчальних зборів чимало резервістів мають намір присвятити себе цілком військовій справі та надалі проходити службу за контрактом саме в 128 окремій гірсько-штурмовій бригаді.

Варто зазначити, що нещодавно гірські штурмовики були прирівняні до десантників та відповідно отримують більше грошове забезпечення ніж в інших військових частинах, до прикладу, солдату вже за перший місяць служби виплачують не менше 12000 грн., а в районі ООС на другій та на першій лінії – відповідно від 18500 грн. та від 29000 грн.

Отримати інформацію щодо військової служби за контрактом та укладання контракту на проходження служби у військовому резерві можна звернувшись до Чернівецького обласного військового комісаріату за адресою: вул. О.Кобилянської, 32, до комісаріатів за місцем перебування на обліку, або зателефонувати за номерами: 0509480349, (0372)524349.

Реклама

Залишити коментар