Стало відомо, скільки мешканців ОРДЛО отримали російські паспорти

Заявки на отримання громадянства Росії в спрощеному порядку подали близько 30 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив у вівторок журналістам губернатор Ростовської області Василь Голубєв, передають російські ЗМІ.

“На сьогодні близько 7 тис. паспорти отримали, 30 тисяч чекають на рішення”, – сказав він.

17 липня, президент Росії Володимир Путін спростив отримання громадянства РФ для мешканців Донецької і Луганської областей України.

У свою чергу Володимир Зеленський доручив МЗС заходи щодо надання українського громадянства як дроугого етнічним українцям та особам, які потрепають від порушення прав і свобод.

Нагадаємо, 24 квітняу Росії спростили процедуру надання російського громадянства жителям так званих “Донецької та Луганської народних республік”.

Нагадаємо, видача російських паспортів усім громадянам України за спрощеною процедурою може в майбутньому стати приводом до військової операції ЗС РФ в будь-якому регіоні України.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що в Москві думають про те, щоб поширити спрощену процедуру видачі паспортів РФ на громадян України.

Росія спростила отримання російського громадянства для мешканців окупованого Донбасу.

Дії Кремля викликали широкий резонанс як в Україні, так і поза її межами. Президент України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади.

Зі свого боку міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав українських громадян, які перебувають в окупованих частинах Донецької та Луганської області не приймати російські паспорти.

Засідання Ради безпеки ООН відбулося 25-го квітня.

Реклама

Залишити коментар