Названо найкращі українські фільми ОМКФ 2019 за версією ФІПРЕССІ

Міжнародна федерація кінопреси ФІПРЕССІ зазначила спеціальними дипломами два кращих українських фільму ОМКФ 2019 жанрі короткометражний і повнометражний фільм.

Стали відомі володарі перших нагород 10-го ювілейного ОМКФ 2019. Свою версію кращих фільмів фестивалю назвали члени журі міжнародної федерації кінопреси ФІПРЕССІ. Традиційно за домовленістю з генеральним секретарем ФІПРЕССІ Клаусом Егером на Одеському фестивалі нагороджують відразу два фільми – Найкращий короткометражний український фільм і Найкращий повнометражний український фільм, пише НВ.

Найкращим короткометражним українським фільмом з формулюванням – За амбіції і бажання повернути до життя незакінчену історію, за те, що вдалося об’єднати алегоричну та символічну реальності і за те етичність і тактовність, в подачі фільму – став фільм режисера Івана Орленка В нашій синагозі (Україна, Франція).

Найкращим повнометражним українським фільмом з формулюванням – За його надзвичайно приємну і смішну природу, за прекрасно передані стосунки між матір’ю і сином, а також за показ інших видів живих істот – став фільм режисера Антоніо Лукича Мої думки тихі (Україна).

Цього року журі ФІПРЕССІ на ОМКФ представляли український журналіст і кінокритик Дмитро Десятерик, італійський журналіст і критик Джованні Вімеркате і шведська журналістка і критик Ванда Бенджеллул.

Завтра, 20 липня відбудеться урочиста церемонія закриття Одеського міжнародного кінофестивалю, на якому стане відомі володарі головних нагород – статуеток Золотий Дюк.

Реклама

Залишити коментар