Ізраїль почав зносити будинки палестинців на околицях Східного Єрусалима

Ізраїльська армія силоміць виселила кілька палестинських родин з будинків, розташованих поблизу так званої Стіни безпеки. Ці будинки зруйнують.

На околицях Східного Єрусалима ізраїльські військові проводять операцію зі знесення низки будівель, що належать палестинцям. У понеділок, 22 липня, військовослужбовці Ізраїлю вивели силоміць кілька палестинських родин з їхніх будинків, розташованих поблизу від так званої Стіни безпеки, що роз’єднує палестинців та ізраїльтян повідомляють представники Палестинських територій, передає DW.

За цими даними, загалом ізраїльські військові силоміць вивели 17 палестинців з їхніх осель, котрі на думку ізраїльтян, розташовані занадто близько до муру. Раніше в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) повідомляли, що серед об’єктів, котрі ізраїльтяни планують знести, – близько 70 недобудованих осель.

Активісти запевняють, що в деякі з цих будівель заклали вибухівку одразу після того, як з них вивели їхніх мешканців.

Ще до початку знесення будівель цей район поблизу Східного Єрусалима оточили десятки ізраїльських військових та силовиків. До операції також залучили спецтехніку, передає агенція новин AFP.

Представники Палестинських територій критикують рішення ізраїльської влади знести ці будівлі як “несправедливе”. Палестинці вказують зокрема на те, що це рішення може дати Ізраїлю “привід знищити тисячі інших будівель, розташованих занадто близько до Стіни”, цитує dpa.

Так звану Стіну безпеки Ізраїль почав споруджувати 2002 року в відповідь на низку терактів та нападів з боку палестинських екстремістів.

Реклама

Залишити коментар