СБУ проводить обшуки на комбінаті “АрселорМіттал”

Посадових осіб підприємства викрили на протиправній діяльністі по забрудненню навколишнього середовища

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 20 липня, проводять обшуки на криворізькому гірничо-металургійному комбінаті “АрселорМіттал Кривий Ріг”. Про це повідомляє місцеве видання “Перший міський”.

Повідомляється, що слідчі дії ведуться на машині безперервного лиття заготовок. Правоохоронці вилучили копії документації. Також правоохоронці вилучили копії документів і почали перевірку контролю іонізуючого випромінювання.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк вже відреагував на інформацію про обшуки. На своїй сторінці у соцмережі Facebook він написав: “Тривожний виклик. Розбираюся”.

Крім того, виконуючий обов’язки генерального директора підприємства Олександр Іванов розповів, що представники СБУ прийшли з обшуком в сучасний, новозбудований об’єкт – третю машину безперервного лиття заготовок, вилучили копії всіх документів на це обладнання і почали перевірку з контролю іонізації випромінювання.

За його словами, підприємство підтвердило свою готовність до нової комплексної перевірки по екології і вже взяло участь в обговоренні плану подальших дій по покращенню стану навколишнього середовища з представниками офісу президента.

17 липня РБК-Україна повідомляло, що співробітники СБУ викрили у Кривому Розі посадових осібодного з публічних акціонерних товариств на протиправної діяльності щодо забруднення навколишнього середовища та відкрили справу за фактом екоциду. Було встановлено, що представники підприємства порушували норми екологічної безпеки на виробництві і не допускали працівників Державної екологічної інспекції, які повинні були здійснювати вимірювання токсичних викидів у повітря.

Раніше підприємство тричі не допускало комісію для перевірки відповідності нормам екологічної безпеки. Тоді фахівці написали заяву в поліцію. Після приїзду президента Володимира Зеленського ДнепрОГА на нараді вирішили створити екологічну робочу групу, яка буде контролювати виконання підприємством екологічних зобов’язань.

 

Реклама

Залишити коментар