В Амстердамі суд виніс попереднє рішення щодо скіфського золота

Апеляційний суд Амстердама 16 липня виніс попереднє рішення у справі про «скіфське золото», повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу суду.

«Музей Алларда Пірсона може залишити скарби Криму в очікуванні остаточного рішення в ході судового розгляду. Нідерландський закон про спадщину не застосовується до справи. Апеляційному суду потрібна додаткова інформація від сторін про ймовірне право власності», – йдеться в повідомленні.

У рішенні суду йдеться, що сторонам виділено 2 місяці для надання запитуваної судом інформації, а вже потім суд розгляне справу далі.

«Остаточне рішення можна очікувати через 6-9 місяців», – йдеться в повідомленні суду.

Апеляційний суд постановив, що «з огляду на складну політичну та правову ситуацію в Криму музей Алларда Пірсона не може «розумно оцінити, хто з кандидатів має право претендувати на скарби Криму».

«У той же час, музей належним чином зберіг кримські скарби в очікуванні остаточного рішення. За цих обставин музею дозволено призупинити своє зобов’язання із доставки скарбів Криму в очікуванні остаточного рішення», – йдеться в повідомленні.

Реклама

Залишити коментар