Макрон оголосив про створення командування космічних військ

У структурі Військово-повітряних сил Франції створюється командування космічних військ

Президент Франції Еммануель Макрон в суботу, 13 липня, оголосив, що в структурі Військово-повітряних сил створюється командування космічних військ. Про це повідомляє Reuters.

Напередодні Дня взяття Бастилії, що відзначається 14 липня, Макрон сказав, що нова військова доктрина про створення космічного командування посилить захист французьких супутників.

“Щоб забезпечити розвиток і зміцнення наших космічних можливостей, у вересні наступного року у Військово-повітряних силах буде створено космічне командування”, – сказав Макрон.

Ще у 2018 році президент США Дональд Трамп розпорядився створити космічні війська. Президент США пообіцяв повернути Сполучені Штати на Місяць і досягти Марса.

Пізніше віце-президент США Майк Пенс повідомив, що космічні війська, створення яких було анонсовано в серпні 2018 адміністрацією Трампа, будуть сформовані не пізніше як у 2020 році.

Пенс, який очолює Національний космічний рада, розповів, що президент США Дональд Трамп незабаром проситиме Конгрес об’єднати в одну структуру військових і цивільних експертів, які відповідають за безпеку в космосі.

Реклама

Залишити коментар