Максим Бурбак: В Україні має бути центр захисту прав трудових мігрантів

Уже рік народний депутат України Максим Бурбак займається питанням соціального захисту заробітчан за кордоном.

В ефірі одного з місцевих телеканалів, обранець повідомив, що держава хоче оподаткувати гроші, які в Україну перераховують наші заробітчани.

“Зараз лунають деякі думки стосовно того, що нібито держава повинна оподатковувати ці гроші. Я законопроект свій подав, що держава жодним чином не має права зазіхати на гроші наших трудових мігрантів, які важкою працею заробляють за кордоном”, – підкреслив депутат.

Щодо вчителів, які навчають за кордоном дітей українських мігрантів, Бурбак заявив, що діти отримують атестати з завершенням шкільної освіти, а вчителям не зараховується ні стаж, ні зарплата, адже вони працюють на волонтерських засадах, тому вони теж потребують соціального забезпечення.

“З такою проблематикою треба створювати окремий орган в системі виконавчих органів державної влади. Це не має бути міністерство, в системі Кабінету міністрів це може бути Державна агенція з питань зовнішньої трудової міграції. Це повинен бути центр координації усіх дій, щодо захисту прав трудових мігрантів”, – заявив політик.

Реклама

Залишити коментар