Якби вибори відбувалися восени, партія “Слуга народу” не набрала б і 10-15% – експерт

Відомий журналіст та політичний оглядач Віталій Портников пояснив, чому президент Володимир Зеленський зацікавлений у найшвидшому проведенні виборів до Верховної Ради України.

“Якби парламентські вибори відбувалися тоді, коли б вони мали відбутися, а саме восени партія “Слуга народу” не брала б і 10% чи 15% голосів виборців. Саме тому Володимир Зеленський так поспішав, тому що у політичної партії, якої не існує, яка пов’язана виключно із прізвищем однієї людини і яка набирає до своїх лав людей з діаметрально протилежними поглядами на майбутнє країни, не може бути високого рейтингу. Це особистий рейтинг Володимира Зеленського, який ніяк не пов’язаний з віртуальною партією, яка з’явилася на політичній арені відразу після його обрання і зникне з політичної арени України відразу як зникне з політичної арени Володимир Зеленський”, – пояснив він у своїй авторській програмі “Cуботній політклуб” на телеканалі Еспресо.TV.

За його словами, українські виборці впевнені, що краще голосувати за “нові обличчя”, аніж будувати стабільну політичну систему. Тому у державі не вдається закріпити важливі напрацювання, і до парламенту проходять нові політичні сили, якими дуже вдало почали керувати олігархи та старий політикум.

Журналіст наголосив на тому ,що потрібно обирати чесних професіоналів, які зможуть змінити країну.

“Тільки чесний професіонал може змінити країну. Для будь-якої цивілізованої країни є тільки дві небезпеки, які можуть її зруйнувати: це нечесний, корумпований, підлий, підступний професіонал і чесний, некомпетентний дурень. Це однакові небезпеки”, – заявив Портников.

Реклама

Залишити коментар