Верховний Суд визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної Ради

Онищенко знову спробував пояснити своє перебування за межами України “участю в міжнародних спортивних змаганнях з кінного спорту”

Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд розглянув другу апеляційну скаргу Онищенка на рішення ЦВК й підтвердив, що нардеп не надав необхідних документів, які б доводили, що він дотримувався вимоги про проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

Згідно з повідомленням суду, Онищенко знову спробував пояснити своє перебування за межами України “участю в міжнародних спортивних змаганнях з кінного спорту в статусі вершника, під час яких він представляв Україну”.

Суд також відхилив посилання Онищенка про перебування його в статусі заявника в процесі міжнародного захисту.

Натомість міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що ніхто не відправляв Онищенка представляти Україну. Те саме підтвердили і у Всеукраїнській федерації кінного спорту.

Олександр Онищенко від 2016-го переховується від слідства. Відомо, що зараз він живе в Іспанії. Слідство його підозрює в організації масштабних корупційних оборудках у державній компанії “Укргазвидобування”. Суму збитків державі оцінили в понад 1,6 млрд гривень.

Реклама

Залишити коментар