Буковину відвідав 5-ий Президент України Петро Порошенко

Під час зустрічі з виборцями, колишній глава держави та головнокомандувач зазначив, що після повернення Росії до ПАРЄ, її спостерігачі не повинні моніторити виборчий процес в Україні.

“Це жах, коли росіяни будуть спостерігати та давати оцінку чи демократичні вибори в Україні чи ні, це приниження моєї нації”, – зазначив Петро Порошенко.

Також колишній головнокомандувач заявив ,що Росія повинна виконувати рішення міжнародного трибуналу щодо полонених українських моряків, які були незаконно затримані у міжнародних водах поблизу Керченської протоки.

“І відповідно до рішень суду, Росія має негайно відпустити наших воїнів-героїв та наші кораблі”, – зауважив експрезидент.

Насторожують, каже Петро Порошенко і рішення, щодо скорочення чисельності військових.

“Внесений законопроект на скорочення Збройних Сил України на 100 тис. під час війни. Чим вони будуть землю українську боронити? Папірцями Будапештських меморандумів. Збираються віддати під суд добровольців, які завозили бронежилети, тепловізори в 2014 році, так, контрабандою завозили”, – підкреслив політик.

5-й президент подякував буковинцям за те, що на початку війни об’єдналися і допомогли зберегти країну та не втрачати цю єдність і надалі.

Реклама

Залишити коментар