У Гібралтарі затримали танкер, який перевозив нафту до Сирії

4 липня Королівська морська піхота Великої Британії захопила нафтовий танкер у Гібралтарі, підозрюваний в постачанні нафти в Сирію в порушення санкцій ЄС

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Танкер Grace1 був затриманий на британській території у гирлі Середземного моря після плавання навколо Африки із Близького Сходу. Він перевозив іранську нафту, хоча в документах вказано, що нафта була завантажена у сусідньому Іраку.

У своїй заяві уряд Гібралтару (британська заморська територія) заявила, що у нього є підстави вважати, що Grace1 здійснював відвантаження сирої нафти на нафтопереробний завод «Baniyas» у Сирії.

«Цей нафтопереробний завод є власністю підприємства, на яке поширюються санкції Європейського союзу проти Сирії, — заявив головний міністр Гібралтару Фабіан Пікардо. — З моєї згоди наші портові та правоохоронні органи звернулися до Королівської морської піхоти за допомогою в проведенні цієї операції».

Влада Іспанії, яка заперечує британське володіння Гібралтаром, повідомила, що танкер був затриманий за запитом США до Великої Британії.

У свою чергу Іран заявив, що британські морські піхотинці незаконно захопили іранський нафтовий танкер. У зв’язку із цим іранське МЗС викликало посла Великої Британії у Тегерані.

Реклама

Залишити коментар