Замість пункту пропуску – трава та болото: на Буковині руйнується об’єкт за мільйони євро – фото

Колишній голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук обіцяв кілька разів відкриття пропускних пунктів “Красноїльськ” та “Дяківці”. Тепер вже ніхто не обіцяє

Автомобільно-пропускний пункт “Красноїльськ” перетворився на довгобуд. І найближчим часом будівництво не відновиться, пише Молодий буковинець.

Гравій, бетонні блоки на дорозі, розкидане будівельне сміття і зарослі, навколо – ні душі. Таким зараз виглядає об’єкт, на який Євросоюз виділяв понад мільйон євро.

У грудні 2013 року було підписано грантову угоду для реалізації проекту транскордонного співробітництва “Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Красноїльськ”, “Дяківці”. Розпорядником коштів будівництва була Державна фіскальна служба України.

Загальний бюджет проекту становив 3,5 мільйона євро. Частину об’єктів збудували. Зокрема пункт у Красноїльську готовий на 75 відсотків. Але у 2017 році через недоцільно використані кошти, перевищення вартості робіт і відсутність звіту Євросоюз відмовився продовжувати фінансування проекту. Підрядники не змогли відповісти, куди і як витратили мільйони євро.

Голова обласної ради Іван Мунтян у коментарі Молодому буковинцю, розповів, що просили уряд, аби автомобільно-пропускні пункти передали на місця.

“Наша центральна влада “профукала” кошти, які дала Європа на будівництво пропускних пунктів у Чернівецькій та Львівській областях. Європа остаточно зрозуміла, що Україна не збирається виконати умови цих грантових проєктів, тому кошти забрали. А у наших владних кабінетах не можуть вирішити, хто має завершити роботи. Я з колегою зі Львівщини вийшли з ініціативою, щоби ці об’єкти передали на місця. А ми вже знайдемо кошти, щоби їх завершити. Та про ніхто не хоче чути”, – каже Іван Мунтян.

Приміщення пункту “Красноїльськ” повністю зведене. Адмінкорпус, місця для митників та прикордонників – все це готове. Немає тільки заїзду – замість цього бетонні блоки на дорозі, болото і трава. Є лише гравійна дорога. Об’єкт простоює майже три роки, дещо вже почало руйнуватися.

За сто метрів від довгобуду – діючий пропускний пункт у Румунії.

 

Фото – molbuk.ua

 

Реклама

Коментарі:

  • Чергова “зрада”? Але ніхто не відповідатиме!

  • Деньги а ОГА были, хотя бы с таможенного эксперимента. Но там “керував” хитромудрый Пуршага, которому очень хотелось в тех деньгах “замочить рога” (кстати, об этом знал и Мунтян). Фещук струсил и деньги положили в банк под проценты, “доход” роздали на премии. Дорожники, строители с “окрытыми ртами” ожидали возможность довести деньги “до ума”, НО….? Сейчас, как, к сожалению, и раньше в Правительстве одни умственные инвалиды. Надо, действительно, браться за работу своим. Это смогла бы “пробить” Оксана Продан, её бы – на губернатора,,! Мунтяна- на Мининфраструктры, …и дело пошло бы.

Залишити коментар