Кандидат у нардепи з Чернівців обдурив ЦВК, поліція відкрила провадження

У Чернівцях поліція розслідує інформацію про подачу кандидатом у нардепи недостовірних даних про себе Центральній виборчій комісії.

Про це повідомляє Молодий буковинець з посиланням на прес-службу Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

Зазначається, що 26 червня до Чернівецького відділу поліції надійшло повідомлення від чернівчанина про те, що один із кандидатів подав завідомо неправдиві відомості до Центральної виборчої комісії.

“Чоловік вказав себе головою громадської організації, до якої він не належить”, – зазначає прес-служба поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

За інформацією molbuk.ua, ця справа може стосуватися кандидата у народні депутати Володимира Дідуха-Кобзаря, який, за даними сайту ЦВК, подав відомості про те, що він очолює громадську організацію “Слуга народу”.

Окрім того, кандидат на власній Facebook-сторінці використовує символіку політичної партії “Слуга народу”, хоча політсила не висувала його на парламентських виборах

Згідно з даними із відкритих державних реєстрів, Дідух-Кобзар є фізичною особою-підприємцем. Проте інформації про те, що він очолює будь-яку громадську організацію, немає.

Реклама

Залишити коментар