Глава АП Богдан причетний до офшорів, які відмили сотні мільйонів

Керівник Адміністрації президента Андрій Богдан причетний до офшорів, які провернули кілька кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток в Конча-Заспі та багато землі у Київській області.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Відзначається, що у 2011 році Богдан став власником маєтку на понад 1,5 тис. кв.м у Конча-Заспі. У 2013 році дружина Богдана купила дві квартири у центрі Києва на 300 кв.м. Потім Богдан оформив на себе низку нежитлових, найвірогідніше, офісних приміщень на Дніпровській набережній. Їх він здає в оренду.

 

Сам Богдан пояснює свій статок, тим що він багато працював та займався підприємницькою діяльністю, хоча з 2007 року працював у держслужбі.

У 2016-му році Фонд гарантування вкладів виявив кредитну аферу із залученням офшорної компанії “Айдельберг ресорсіс ІНК.” (Idelberg resources INC.), до якої був причетний Богдан і його бізнес-партнери Ігор Пукшин, Олександр Баулін. У 2014 Богдан отримав довіреність на представництво Idelberg resources INC від Бауліна.
Офшорна компанія Idelberg resources з Віргінських островів допомогла “Світловодському маслосиркомбінату” з групи “Клуб сиру” не розрахуватися за кредит у банку “Фінанси та кредит”.

У кримінальному провадженні за цим фактом слідчі напишуть: “реалізуючи злочинну схему, службові особи ВАТ “Світловодський маслосиркомбінат” за попередньою змовою з посадовими особами “Клуб сиру” від імені фіктивної компанії Айдельберг ресорсіс ІНК.”…

Крім того журналісти навели приклад іншої подібної схеми, до якої причетний глава АП.

Зокрема, у 2008 році банк “Надра”, акціонерами якого на той час були брати Сегаль – Ілля та Вадим – видав фактично їхній же компанії “Каховка Пром-Агро” кредит у 25 мільйонів доларів під заставу соєпереробного заводу.

Потім банк продали Дмитру Фірташу і банк Фірташа через суд відібрав завод і продав його спорідненим структурам. Завод опинився у власності “Місто банку” молодшого партнера Фірташа Івана Фурсіна.
У

2015-му році, коли “Надра” почав банкрутувати, а представники ФГВ увійшли в управління, прокинулася кіпрська офшорка “Весдікс Інвестментс Лімітед”, співзасновником якої була офшорка “Айдельберг ресорсіс ІНК” уже під керівництвом Богдана.

Реклама

Залишити коментар